Jeckel Eszter - coach

Lépj ki a szürkeárnyalatból!

Mi a baj a tesztekkel, azon kívül hogy semmi

Coachként sokszor használok teszteket. Meg van a maguk jelentősége, haszna. Viszont néha nem jók a tesztek. Többször futottam már bele abba, hogy egy-egy ügyfelem egymásnak ellentmondó eredményre jutott ugyanannál a tesztnél. test-670091_1280.png

Hogy lehet ez?

Nagyon egyszerű. A tesztek időnként olyanok, mint az ókori filozófiában a köldöknézegetés. Magunkról töltünk ki tesztet és szeretnénk magunknak tetszeni, vagy néha elítélni a már meghozott ítélet alapján.

Mit is jelent ez?

Azt, hogy senki nem szeret magáról rosszat hallani ezért amikor a tesztet kitölti nem a valóságnak megfelelően válaszol, hanem egy vágyott kép alapján, vagy amit magáról hallott leggyakrabban. Ha pedig valaki szeret magáról rosszat hallani azt azért teszi, mert szeretne megfelelni a magáról alkotott képnek.

Ha valakire sokat mondják hogy disznó, előbb utóbb röfögni fog.

Egyszerűen nincs helyes önértékelése és meg akar felelni a róla kialakított képnek.

Mi a megoldás?

Az ügyfeleimnél gyakran átbeszéljük a teszteket és egyértelműsítő kérdések után gyakran együtt alakítjuk ki a tesztek válaszait. Megbeszéljük a végeredményt is és gyakran az elsőként rossznak feltételezett válaszokról kiderül, hogy azok nem is rosszak.

Ha abból indulunk ki, hogy azért készítesz teszteket, mert szeretnél fejlődni, változni, akkor neked is az az érdeked, hogy a valóság derüljön ki, ugyanis azzal lehet dolgozni.

Te milyen személyiségtípus vagy?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kavedaralo.blog.hu/api/trackback/id/tr2213559361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jeckel Eszter - coach

Mindenről, ami a neveltetésünkből adódik, amilyenre kondicionált az élet, a szüleink, az iskola. Ebből élünk ma és ez hat ránk. Így élünk a házastársunkkal és így neveljük a gyermekeinket.

Friss topikok

süti beállítások módosítása